играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

All kinds of chess remarks are put into the mouths or pens of everyone from Confucius to Kasparov...
Edward Winter

Всички видове изказвания за шахмата са били произнесени или записани от всички като се почне от Конфуций до Каспаров...
Едуард Уинтър
* * *
 
Ученици разказаха за непознатата Япония
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: http://www.dtg-svishtov.com   
Вторник, 25 Юни 2013г. 10:09ч.

dtg-club-japan

На 17.06.2013г. (понеделник) в Aулата на ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов се проведе заключителна изява на клуб "Японски език и култура" по проект УСПЕХ на МОНМ на тема: "Непознатата Япония". С много настроение и демонстрирайки знания, учениците от 10-ти клас разказаха на присъстващите чрез своите презентации за аниме, манга, писменост, любопитни факти за японската народопсихология, бита и културата на японците.

japan-dtg-go-1

Широката публика, включваща както ученици и учители, така и граждани, имаше възможността да се наслади на приготвеното от членовете на клуба суши, да се снимат с юката - традиционно домашно кимоно, да разгледат изложба от различни японски предмети и снимки, да научат играта Го от госта на мероприятието - г-н Костантин Байрактаров, който показа на учениците основните положения на играта и те изиграха първите си партии.  Приятната обстановка се допълваше от звучащата лека японска музика.

balet-nadia-jordanova

Най-голямата изненада за присъстващите поднесоха малките балеринки от школата по балет при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Aврамови" - Свищов, с ръководител Надя Йорданова, които изпълниха атрактивен японски танц. С пожелания дейността на клуба да бъде продължена и през следващата учебна година и поздравления към всички участници, г-жа Теодора Спасова - ръководител на клуба, закри изявата.

 

Информация и фото: ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов

 
 
* * *