играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Silence is a true friend who never betrays.
Confucius
Мълчанието е верен приятел, който никога няма да те предаде.
Конфуций
* * *
 
Резултати от БГШ'2012
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Константин Байрактаров   
Петък, 15 Юни 2012г. 01:05ч.

БГШ2012

На 9-10 юни 2012 се проведе IX-ят Български Го Шампионат (БГШ) във Варна. В него взеха участие 28 играчи от София, Варна, Русе, Велико Търново, Елин Пелин, Свищов и Силистра. С българските играчи премери сили и Богдан Сбурлеу - гост от Румъния, Букурещ. Първите три места заеха представителите от София.

Боян Александров

Шампионът тази година е Боян Александров. За сведение, той за втори път е шампион, преди това е грабвал купата на шестия БГШ през 2009-та. На второ място е Магдалена Младенова, двукратната шампионка за 2010 и 2011 г., а на трето – Милена Методиева, която беше изненадата на турнира.

9х9

В дните на шампионата се проведоха демонстрации на играта Го за гостите на хотела. За интересуващите се играта бе обяснявана на български, руски и английски език. В двора на хотела също така се проведоха демонстрационни игри на голяма дъска с размери 3х3 метра и с поле 9х9, което бе особено атрактивно.

Шампионатът се осъществи благодарение на хотел Sunshine Magnolia & Spa 4* и „Аморея 16” ООД – „Здраве за Вас”, а също така и на организатора на събитието Цветомир Върбанов, президент на БГА.

Боян Александров даде интервю за БНР - Стара Загора, което се излъчи на 14 юни 2012 11:15 – 11:30 ч., в което се прокоментира провелия се шампионат и се разказа за играта Го за слушателите на радиото.

9th Bulgarian Go Championship: Boyan Alexandrov returns to the top

Варна без медал на Го

 
 
* * *