играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

When the people of the world all know beauty as beauty,There arises the recognition of ugliness.When they all know the good as good,There arises the recognition of evil.
Lao-tsu
Когато хората определиха, че красотата е красива, се появи и разбирането за уродливото. Когато те определиха, че добротата е добра, се появи разбирането за злото.
Лао Дзъ
* * *
 
XIV-ти Бункасай във В. Търново
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Weiqiland.net   
Неделя, 15 Май 2011г. 22:51ч.

Bunkasai 2011

На 14 май т.г. се проведе за 14-ти път Ден на японската култура (Бункасай’2011) във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" в аулата на университета. Празникът е организиран от студентите, изучаващи японски език  и беше уважен от  г-н Тошио Сугиура, първи съветник в посолството на Япония в Р. България.

svilen С. Павлов  go К.Байрактаров

Студентите демонстрираха японска писменост, кендо, коспей, японска кухня и проведоха презентации за митологията и киното на страната на изгряващото слънце.  На щандове във фоайето на аулата бяха показани оригами, калиграфия, чайна церемония, Го, кимона, бонсай, фотоизложба със снимки от Япония.

KB 

Играта Го на Бункасай'2011 представиха Константин Байрактаров (възпитаник на ВТУ) и Свилен Павлов. Раздадоха се брошури, в които се разказва накратко за историята, правилата и разпространението на Го по света. Немалко желаещи изиграха първите си партии на дъска 9х9, а запознати с играта опитаха силите си на 13х13. Интересуващите се имаха възможност да разлистят и разгледат книги за Го на няколко езика, донесени специално за демонстрацията.

 
 
* * *