играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

When the people of the world all know beauty as beauty,There arises the recognition of ugliness.When they all know the good as good,There arises the recognition of evil.
Lao-tsu
Когато хората определиха, че красотата е красива, се появи и разбирането за уродливото. Когато те определиха, че добротата е добра, се появи разбирането за злото.
Лао Дзъ
* * *
 
Играта Го в Нощта на музеите
Публикации - Събитиен хоризонт
Понеделник, 21 Май 2012г. 11:14ч.

Играта Го в Ноща на музеите

Играта Го бе част от програмата на Нощта на музеите в София. На 19-ти Май в Националната галерия за чуждестранно изкуство, играта Го представи Боян Александров, заедно с други орAигинални и привличащи интерес културни събития. От 20 ч. до 21 ч. в зала 17 на 19-те май той запознаваше посетителите в Нощта на Музеите с тайните и красотата на играта.

Програмата на "Нощта на музеите" в Националната галерия за чуждестранно изкуство:

18.30 - 19.30 (зала „Африка”) – Деца рисуват. Ателие по изобразително изкуство за най-малките.

19.00 - 20.00 – Концерт на Софийски духов оркестър пред сградата на галерията. Музикантите от Софийския духов оркестър са наш традиционен партньор и любимци на редовните посетители по време на “Нощта на музеите”. Със своя непрестанно обновяващ се репертоар от класически и съвременни парчета, те обещават едно еуфорично начало на вечерта.

19.30 - 20.30 (зала „Индия”) – Демонстрация на „мeхенди” (рисуване върху ръка). Рисуването върху ръка е церемониална форма на изкуството, чийто произход е Индия и в древността най-често е било свързвано с брачния ритуал.

19.30 - 21.30 часа – Ученици от 18 СОУ изработват книжни оригами във фоайето на галерията.

20.00 - 22.00 (Зала за гостуващи изложби)– Японският художник Кихачиро Нишиура организира ателиета по калиграфия, икебана и кодо (съчетание на аромати) като част от представянето на калиграфската си изложба в галерията.

20.00 - 20.30 – Изпълнения на Софийския пощенски хор пред сградата галерията. Създаден през 1933, лауреат на многобройни български и международни конкурси, хорът с диригент Илонка Русева ще зарадва публиката с богатия си репертоар от произведения от различни стилове и епохи от световната и българска музикална съкровищница.


20.00 - 21.00 (Зала 17)– Запознаване с китайската игра Го. Представяне на най-старата логическа игра, нейните принципи и философия. Защо е особено полезна за децата и защо е последната игра, на която компютър не може да победи човек? "Шашките занимават простолюдието, шах играят героите, Го се играе от боговете.” (Древна японска пословица)

21.00 - 22.00 (зала „Рьорих”) - Модерни еврейски танци, представени от младежка група към Организацията на евреите в България „Шалом”.

22.30 - 23.30 (Зала 14) – Аржентинско танго, танцова школа “Tango Porta”.

 
 
* * *