играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

The Way of Heaven is to benefit others and not to injure.The Way of the sage is to act but not to compete.
Lao-tsu


Пътят на Небето е да подпомага другите и да не ги наранява. Пътят на мъдреца е да действа, но да не преиграва.
Лао Дзъ

* * *
 
Поиграхме на Го на свищовския анифест
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Владимир Байрактаров   
Сряда, 30 Ноември 2011г. 19:01ч.

Свищовски Анифест 2011

На свищовския Фестивал за аниме и модерна култура 2011(26 ноември), организиран от аниме-клуб ОТАКУ, играта Го бе представена от Константин Байрактаров. Той въведе желаещите в правилата и проведе с тях учебни партии.Повечето от присъстващите за първи път сядаха пред игровата дъска и затова игрите бяха на дъска 9х9. За по-напредналите бе предвидена и дъска 13х13.

 

Събитието бе отразено в репортаж от свищовската кабелна телевизия НОВЕ ТВ. Клуб ОТАКУ досега редовно са участвали на Японските дни на културата в Свищов през последните години, но сега те за първи път са самостоятелен организатор на аналогично събитие.

Поради липса на японски доброволци т.г. е много трудно да се проведе Ден на Япония и затова клуб ОТАКУ се насочиха към новия формат по примера на Анифеста във Варна.

Свищовски Анифест 2011

Да се надяваме, че следващата година с повече подкрепа от страна на общината и образователните институции в града ОТАКУ ще продължат инициативата си, благодарение на която е възможно да се продължи  традицията да се провежда „японски ден” в Свищов.

И така, поиграхме на Го на свищовския анифест. Другата година, да чукна на дъска, дано пак поиграем.

 

 
 
* * *