играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Go is science, art and game. Those chosen few may enter the Eternal Hall of Fame only, who combine the scientific precision, the artistic improvisation and the spiritual joy of the game in themselves.


Kajiwara Takeo at the European Go Congress in Budapest, 1986


Го е наука, изкуство и игра. Само избранници могат да влязат във Вечната зала на славата, които могат да съчетаят научната прецизност, артистичната импровизация и духовната радост от играта.


Кадживара Такео, на Европейски Го Конгрес Будапеща, 1986

* * *
 
Ученици разказаха за непознатата Япония
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: http://www.dtg-svishtov.com   
Вторник, 25 Юни 2013г. 10:09ч.

dtg-club-japan

На 17.06.2013г. (понеделник) в Aулата на ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов се проведе заключителна изява на клуб "Японски език и култура" по проект УСПЕХ на МОНМ на тема: "Непознатата Япония". С много настроение и демонстрирайки знания, учениците от 10-ти клас разказаха на присъстващите чрез своите презентации за аниме, манга, писменост, любопитни факти за японската народопсихология, бита и културата на японците.

japan-dtg-go-1

Широката публика, включваща както ученици и учители, така и граждани, имаше възможността да се наслади на приготвеното от членовете на клуба суши, да се снимат с юката - традиционно домашно кимоно, да разгледат изложба от различни японски предмети и снимки, да научат играта Го от госта на мероприятието - г-н Костантин Байрактаров, който показа на учениците основните положения на играта и те изиграха първите си партии.  Приятната обстановка се допълваше от звучащата лека японска музика.

balet-nadia-jordanova

Най-голямата изненада за присъстващите поднесоха малките балеринки от школата по балет при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Aврамови" - Свищов, с ръководител Надя Йорданова, които изпълниха атрактивен японски танц. С пожелания дейността на клуба да бъде продължена и през следващата учебна година и поздравления към всички участници, г-жа Теодора Спасова - ръководител на клуба, закри изявата.

 

Информация и фото: ДТГ "Д. Хадживасилев" - Свищов

 
 
* * *