играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

If you look into your own heart, and you find nothing wrong there, what is there to worry about? What is there to fear?
Confucius


Ако погледнеш в сърцето си, и не намериш нищо лошо там, то за какво трябва да се тревожиш? Има ли от какво да те е страх?
Конфуций

* * *
 
Резултати от БГШ'2012
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Константин Байрактаров   
Петък, 15 Юни 2012г. 01:05ч.

БГШ2012

На 9-10 юни 2012 се проведе IX-ят Български Го Шампионат (БГШ) във Варна. В него взеха участие 28 играчи от София, Варна, Русе, Велико Търново, Елин Пелин, Свищов и Силистра. С българските играчи премери сили и Богдан Сбурлеу - гост от Румъния, Букурещ. Първите три места заеха представителите от София.

Боян Александров

Шампионът тази година е Боян Александров. За сведение, той за втори път е шампион, преди това е грабвал купата на шестия БГШ през 2009-та. На второ място е Магдалена Младенова, двукратната шампионка за 2010 и 2011 г., а на трето – Милена Методиева, която беше изненадата на турнира.

9х9

В дните на шампионата се проведоха демонстрации на играта Го за гостите на хотела. За интересуващите се играта бе обяснявана на български, руски и английски език. В двора на хотела също така се проведоха демонстрационни игри на голяма дъска с размери 3х3 метра и с поле 9х9, което бе особено атрактивно.

Шампионатът се осъществи благодарение на хотел Sunshine Magnolia & Spa 4* и „Аморея 16” ООД – „Здраве за Вас”, а също така и на организатора на събитието Цветомир Върбанов, президент на БГА.

Боян Александров даде интервю за БНР - Стара Загора, което се излъчи на 14 юни 2012 11:15 – 11:30 ч., в което се прокоментира провелия се шампионат и се разказа за играта Го за слушателите на радиото.

9th Bulgarian Go Championship: Boyan Alexandrov returns to the top

Варна без медал на Го

 
 
* * *