играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

When the people of the world all know beauty as beauty,There arises the recognition of ugliness.When they all know the good as good,There arises the recognition of evil.
Lao-tsu
Когато хората определиха, че красотата е красива, се появи и разбирането за уродливото. Когато те определиха, че добротата е добра, се появи разбирането за злото.
Лао Дзъ
* * *
 
Играта Го на Анивенчър'2010
Публикации - Събитиен хоризонт
Автор: Константин Байрактаров   
Понеделник, 13 Септември 2010г. 18:59ч.

 

anventure-go

 

На 3-5.09.2010 (от петък до неделя) в Парти-център на 4-ти км в София се проведе Анивенчър'2010, пето юбилейно издание. Събитието е организирано от националeн аниме-манга клуб НАКАМА.  В програмата на събитието бе представена и играта Го от представители на Българска Го Асоциация, дошли по покана на клуб НАКАМА.


На Анивенчър се събират предимно аниме- и манга-фенове от цялата страна. На събитието се  представя японската култура в нейните традиционни и модерни аспекти. На таз годишното издание играта Го бе представена от Християн Табаков и Лилия Сазонова от София и Димитър Раев от Велико Търново. Демонстрациите преминаха при засилен интерес.

 

Aniventure2010

 

За демонстрации и тренировъчни партии бяха използвани дъски 9х9, 13х13, 19х19. "Имаше хора от миналия Анивенчър, - разказва Християн, - две момчета, които казаха, че аз съм им бил обяснил правилата, дойдоха да поиграят отново. А момчетата, които демонстрираха японският шах шоги, дойдоха след това при нас да играят Го. В неделя дойдоха най-много заинтересувани от Го на нашия щанд."

 

Играта Го на Анивенчър 2010


Християн миналата година също е участвал на Анивенчър. "Миналата година се бяхме включили по-рано в събитието и разполагахме с няколко дъски, и съответно имаше повече хора, на които да обясняваме, тогава ги оставяхме да играят по двойки, а тази година се включихме в последният момент и разполагахме с по-малко презентационно пространство. Благодарим все пак за осигуреното пространство на организаторите."


Понеже това бе петото издание на Анивенчър, демонстраторите имаха сиви ленти на ръцете с надпис "Go", което на японски значи "пет". За демонстраторите на играта Го този надпис бе по своему емблематичен.

 

 

 
 
* * *