играта Го

По книжарниците:

Пустинния скорпион

Препоръчваме Ви:

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

ДОБРЕ ДОШЪЛ!

Афоризми

Самата аз виждам в играта на Го твърде много съответствия със самия процес на живеене и я използвам, за да възпитавам чрез нея своето отношение към живота, както и да подобрявам визията си за това как действително стоят нещата...

Лейди Игнеса

* * *
 
Децата Индиго и играта Го
Публикации - Есета и очерци
Автор: Weiqiland Team   
Петък, 01 Май 2009г. 08:50ч.

 

Терминът “индигови деца” се отнася до една специална група същества, които са избрали да се инкарнират на нашата планета със специфична мисия и цел. Понятието “индигово дете” идва от цвета на душата – индигов, който е белег за напреднала душа, която служи като учител или лечител. Сходни на тях са „кристалните деца”. Интригуващо е да се разбере, как индиговите и кристалните деца, които до голяма степен ще определят бъдещето на планетата, ще се срещнат с най-древната игра Го, за която философите казват, че ще е игра на третото хилядолетие. Децата-индиго, които демонстрират, че еволюцията още не е завършила, ще трябва да се срещнат с еволюционната игра Го и заедно да се опитат да възвърнат в света загубената хармония и кристалната чистота.

Те са с дясна ориентация на мозъка и са привлечени към занимания от областта на музиката, изкуството, литературата, духовността, които се ръководят от дясното мозъчно полукълбо. Обичат кристали, философия, медитация, йога, рисуване, музика. Учат ни да приемаме собствената си сила, да уважаваме себе, като не отдаваме силата си на тези, които ни подтискат. Другото, на което ни учат, е да ценим креативната и духовната си същност и да не отдаваме толкова голяма стойност на материалния успех.

Препоръки към родителите на индиговите и кристалните деца: В първите години от живота на детето минимализирайте шума и стреса. Това означава да сведете до минимум телевизията, електронните игри и игрите с елемент на насилие. Окуражавайте го да свири на някакъв инструмент, да си представя, да чете, да оцветява, да рисува, да играе Го.

Момент в обучението и самообучението на индиговите деца е заниманията с Го. Това е практика, която синхронизира лявото и дясното мозъчно полукълбо, съответно логическите и интуитивните способности. За децата индиго и кристалните деца е полезно да научат „играта на стъклени перли”, а именно Го. Един свят на концептуални и философски идеи, където красотата и естетиката са на върховна почит.

Проблем за индиговите деца са самите те за себе си. Въпреки, че те знаят собствената си цена, за тях е необходимо да се самоопознават. Отново на помощ идва „играта на стъклени перли” Го – практика на самопознание и самоусъвършенстване. Индиго и кристалните деца проявяват уникални способности в музиката, рисуването, литературата. Четвъртото от древните изкуства е Го, което оформя и затваря комплекса изкуства, които са присъщи на образования и благородния човек.

 
 
* * *